sałatka warstwowa z tuńczykiem

Przepis na: sałatka warstwowa z tuńczykiem

W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami przepisem na pyszną sałatkę. Jadłam wiele różnych wersji, ale moja jest oczywiście najlepsza, dlatego to dobry powód by przedstawić ją na blogu. A oto najlepsza sałatka warstwowa z tuńczykiem!

Składniki:

sałatka warstwowa z tuńczykiem

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5 jaj
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 cebula
  • 1 słoiczek majonezu
  • kilka ogórków kwaszonych
  • 25 dag pieczareksałatka warstwowa z tuńczykiem

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, oddzielić białko od żółtek. Cebulę, ogórek i ugotowane wcześniej pieczarki pokroić w drobną kostkę. Białka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, ser żółty i żółtka – na małych. Następnie układać od dna:

  • Białko (+ pieprz, sól do smaku)
  • Ser żółty (połowę)
  • tuńczyk (1/2 puszki)
  • majonez (1/2 słoika)
  • ogórek
  • pieczarki
  • cebulę  (+ pieprz, sól do smaku)
  • majonez
  • tuńczyk
  • ser żółty
  • żółtka

sałatka warstwowa z tuńczykiem

Sałatka jest naprawdę przepyszna, polecam wszystkim! Na dobrą sprawę można składniki byle jak wymieszać – ale nie smakuje już tak dobrze. Smacznego!

Zapisz

  • Wioleta Wiącek

    Wypróbuję! Wygląda smakowicie, aż mi ślinka cieknie. A jak duży był ten majonez? To musi być gruba warstwa, czy nie? 🙂